De la brunet la blond

”Pot să obțin părul blond dacă acum sunt brunetă?” - aceasta este întrebarea de pe buzele tuturor. Pentru a clarifica problema, am sumarizat cele mai importante aspecte în articolul de mai jos, pentru că o clientă mulțumită este în primul rând o clientă informată. 

Culoarea naturala a parului nu este doar ce se vede

Deseori incercam sa explicam clientelor ca exista mai multe etape ale culorii parului. Este important pentru noi ca voi sa intelegeti ce presupune procesul astfel incat sa nu existe surprize atunci cand culoarea finala nu se dovedeste a fi ceea ce va asteptati.

 

Teoria suna cam asa:

Toata lumea are diferite subtonuri in culoarea parului. Daca aveti par negru, brunet inchis sau brunet mediu atunci subtonul vostru este rosu. Daca aveti parul saten, blond inchis sau blond mediu atunci subtonul vostru este portocaliu, iar daca aveti parul blond sau chiar alb, atunci subtonul vostru este galben.

Ce inseamna asta?


Daca vopsim parul mai deschis, subtonul vostru se va vedea prin culoarea pe care o obtinem. Ca si stilisti, cateodata suntem limitati in lucrurile pe care le putem face pentru voi:

1.      Putem efectua o decolorare sau o deschidere maxima pe care ne-o permite parul (care se intampla cateodata sa nu fie la fel de deschisa precum va asteptati). Adaugarea Olaplex in proces poate creste cu mult sansa ca parul sa se deschida, iar asta fara deteriorarea oarecum previzibila la o astfel de procedura.

2.      Putem adauga un toner pentru a anula pigmentul din subtonul vostru. Verde anuleaza rosu, albastru anuleaza portocaliu, violet anuleaza rosu. (in unele situatii, acest proces poate da parului un aspect ”noroios”, o culoare neclara).

 NOTA: Efectul toner-ului dureaza 4-6 saptamani, dupa care parul incepe sa revina la subtonul natural. Acela este momentul in care trebuie sa reveniti pentru o reaplicare.

3.      Putem echilbra firul de par cu un tratament PH (cand PH-ului din par este este in dezechilibru, la fel va fi si culoarea ta finala)

4.      Putem aplica un tratament ”seal-in” la vopsire. Acesta ajuta la ingreunarea procesului de spalare a culorii, pastrand nuanta puternica si stralucitoare un timp mai indelungat)

 

Ce trebuie sa faci acasa

1.      Arunca la gunoi produsele ieftine!

Nu pentru ca ieftin inseamna obligatoriu prost, iar scump ar insemna bun, ci pentru ca aproape toate produsele ieftine de pe piata contin chimicale puternice care ataca moleculele din culoare. De ce ai investi atat de mult pentru a obtine culoarea dorita daca ulterior nu faci altceva decat sa contribui la distrugerea ei?

2.      Fereste-te de soare!

Soarele deschide culoarea parului in mod natural. Atunci cand parul se deschide, subtonurile naturale incep sa iasa la iveala.

3.      Dedurizeaza apa!

Apa dura este responsabila pentru mai multe chimicale care ajung in parul tau si care pot spala culoarea. Cea mai buna solutie pentru ”inmuierea” apei o reprezinta acordarea un dedurizator la sursa de apa

4.      Nu iti aplica singura un toner!

Toner-urile din farmacii sau din supermarket care nu se adreseaza utilizarii profesionale nu sunt de obicei produse de calitate, asa ca este posibil ca in final sa faci mai mult rau decat bine.

5.      Foloseste un tratament pentru acasa, recomandat de stilist.

Poate fi un produs nou, insa pot fi si solutii naturale pe care sa ti le prepari singura, chiar cu ingrediente din bucatarie. Astfel, parul tau va fi mereu ingrijit, sanatos, puternic si stralucitor.

6.      Ai rabdare!

Nici Roma n-a fost construita intr-o zi. E nevoie de timp pentru a obtine culoarea perfecta, altfel risti sa iti deteriorezi parul.

Acum, retine urmatoarele:

  • Toate aceste tratamente, remedii si aplicari de culoare necesita o investitie! Daca ai asteptari mari legate de parul tau atunci trebuie sa si aloci un buget pe masura. Cel mai probabil, pentru a ajunge la look-ul pe care ti-l doresti, vei avea nevoie de mai multe proceduri. Asa ca ai rabdare si asigura-te ca ai resursele necesare pentru a obtine si a intretine acel look.
  • Daca banii sunt o problema, cere dinainte o estimare atat pentru procedura, cat si pentru intretinere.
  • Daca timpul e o problema si te grabesti foarte tare, uite de culorile foarte deschise.
  • Daca ti-e greu sa tii pasul cu investia pe care ai facut-o (noua ta culoare), mai bine nu o face
  • Fi realista cu tine si cu bugetul tau.

Exista multe abordari legate de schimbarile de look. Noi mergem de obicei pe variantele cele mai sigure pentru parul tau si incercam sa te cunoastem cat mai bine, sa iti punem intrebarile potrivite astfel incat tu sa poti decide singura daca iti asumi ceea ce presupune de fapt o noua culoare.

O schimbare de look poate fi un moment magic, care sa iti dea incredere, putere si imaginea pe care ti-ai dorit-o intotdeauna, insa tocmai de aceea iti recomandam sa alegi doar specialisti.

La FATAL, orice pachet de vopsit (fie el clasic sau schimbare de look) este precedat de o sesiune gratuita de consultant personalizata care sa ne ajuta sa luam impreuna decizia cea mai buna pentru tine si pentru parul tau.

Vezi oferta noastra de servicii si preturile.

Programeaza-te si obtine culoarea pe care ti-o doresti!