Ajutor, culoare nereusita! (partea 1)

* CORECTIE DE CULOARE REALIZATA LA FATAL

DE CE AI NEVOIE SA CITESTI ASTA

Am hotarat sa scriem o serie de articole in care sa detaliem cateva din cele mai intalnite situatii printre clientele FATAL, in speranta ca raspunsurile noastre sa ajunga si dincolo de usa saloanelor. In mod sigur daca noi am intalnit o situatie de mai multe ori atunci exista o problema cu care multe dintre voi va confruntati.

Pentru ca ni se intampla des sa realizam corecturi de culoare, retusuri sau schimbari de look nereusite realizate in alte locuri sau acasa, astazi vom vorbi despre care sunt optiunile tale daca tocmai ti-ai facut o culoare noua, insa nu a iesit deloc asa cum ai fi sperat.

LUCRARILE NEREUSITE SUNT EXTREM DE COMUNE


Stim ca e un mare act de curaj sa iti lasi parul pe mana cuiva. Mai ales ca de multe ori curajul – sau speranta – nu sunt rasplatite decat cu o lucrare mediocra, foarte departe de ce ti-ai imaginat. Poate ai vrut un blond cenusiu, insa ti-a iesit un galben pui cu aspect de „par oxigenat”. Sau poate ti-ai dorit un saten mediu gradat cu o tenta caramel insa ai parasit salonul cu o culoare inchisa, patata, care arata a orice numai a ciocolata calda - nu. Sau poate ai cerut niste suvite subtiri cu aspect natural si ai obtinut cateva dungi groase de par decolorat, total neinspirate.

Desi suntem siguri ca toti stilistii isi doresc clienti fericiti si multumiti, exista intotdeauna osibilitatea unei erori umane sau a unei probleme de comunicare. Insa inainte sa iti pierzi orice speranta, gandeste-te la asta: majoritatea catastrofelor din parul tau sunt complet rezolvabile in timp.

 

CE VARIANTE AI

Ca sa te ajutam sa treci mai usor peste perioada asta, am trecut in revista cateva din solutiile la indemana pentru cele mai comune incidente. Solutia ar putea fi sa ii mai dai o sansa stilistului tau (pana la urma oricine merita o a doua sansa), sa accelerezi procesul de reparatie cu cateva produse de folosit acasa sau pur si simplu sa iti iei inima in dinti si sa investesti din nou intr-o schimbare de look completa care sa te scape de problema.

 

DAR SA LE LUAM PE RAND

1.    DA-TI TIMP

Daca parul tau a ajuns sa arate mai degraba a morcov copt decat a blond superb, instinctul tau iti va spune sa incerci sa rezolvi repede, Insa de dragul parului tau, consulta un expert inainte de a face orice. Exista o varietate coplesitoare de tonuri, formule si tehnici astfel incat doar un expert poate face o analiza profesionala prin care sa iti spuna exact cand si cum ar fi bine sa intervii iar. In general, nu e o problema sa aplici vopsea imediat dupa, insa ar fi bine sa te asiguri ca e asa si in cazul tau, pentru ca sanatatea parului e pe primul loc.

2.     COLABOARE SAU CONFRUNTARE?

Nu renunta la stilistul tau de la primul semn ca ceva nu a fost in regula, in special daca in trecut ati avut rezultate bune. Ai incredere in el sa rezolve problema, mai ales daca iti stie parul, l-ai vizitat de mai multe ori si ati construit o relatie. Stii ce poate, el iti stie parul si preferintele asa ca da-i sansa sa faca ajustarile necesare. Daca iti lucreaza parul pentru prima data dar totusi simti ca ai avut parte de o experienta buna si puteti comunica, din nou ii poti da inca o sansa. Increderea functioneaza de ambele parti, asa ca e esential sa gasesti un stilist cu care sa fii pe aceeasi lungime de unda.

Totusi, daca te simti intimidat sau inconfortabil atunci cand iti exprimi nemultumirile – pleaca fara sa te uiti in urma. Orice fel de proces de colorare – mai ales daca este vorba despre o corectie ar trebui sa fie de fapt o colaborare intre tine si stilist.

3.     NU INCERCA SA REPARI SINGURA

Indiferent cat de dezastruoasa e noua ta culoare, orice profesionist ti-ar spune ca nu e o idee buna sa incerci sa o repari acasa. Produsele care indeparteaza culoarea sunt create special pentru utilizarea in saloane. Cele cu adevarat bune sunt greu de gasit tocmai din acest motiv. Stilistul alege cea mai buna varianta de indepartare a culorii pentru situatia ta tinand cont de cateva lucruri:

  • cat de multa culoare trebuie sa indeparteze (de exemplu, cineva care vrea sa treaca de la negru la rosu sau blond vs cineva care are o culoare doar cu un ton mai inchis fata de ce isi dorea)
  • ce s-a folosit anterior pe par (culoare permanenta, semi-permanenta, henna, vopsea din supermarket)
  • ce s-ar potrivi mai bine pentru tipul tau de par
  • starea actuala a parului ( cat e de deteriorat, cat de puternic se poate actiona asupra lui fara a se deteriora)

Adevarul este ca indepartarea unei culori este un procedeu extrem de complex. In salon sunt multe variabile cu care putem jongla cum ar fi folosirea unor formule mai usoare, diferiti oxidanti, tehnici si altele. Aceste combinatii fac de fapt diferenta si nu exista o formula care sa se potriveasca tuturor .

In general, vom prefera sa incercam intai produse de indepartare a culorii fara decolorare sau fara amoniac. Aceste produse contin sulfiti si miscoreaza moleculele de culoare prinse in firul de par. O astfel de procedura permite culorii sa se spele singura si este mai blanda decat decolorarea, insa nu are o rata de succes de 100% si nu se potriveste in orice situatie. In plus, functioneaza doar pe vopsea permanenta sau semi-permanenta. Pentru o deschidere mai mare, vom alege decolorarea. Desi este un procedeu mai agresiv, se poate folosi impreuna cu Olaplex, pentru a minimiza degradarea. Un blond nereusit poate fi abordat in foarte multe feluri si depinde mult de ce a determinat rezultatul nereusit.

Nu vrem sa va plictisim, asa ca revenim cu mai multe solutii in partea a doua a articolului. 


Pana atunci, puteti consulta galeria noastra de transformari care ilustreaza mai multe corecturi de culoare realizate in salon, sau va puteti programa direct pentru un pachet de vopsit care include gratuit o sesiune de consultanta personalizata cu stilistul.