Ajutor, culoare nereusita! (partea 2)

* CORECTIE DE CULOARE REALIZATA LA FATAL

Va povesteam in articolul anterior cat de frecventa este problema culorilor nereusite si totusi, cat de rezolvabila. După ce am trecut prin primele variante de rezolvare, venim astazi cu alte cateva solutii care sa te ajute sa treci peste o astfel de situatie mai putin fericita.

 

Cum acceleram corectia unei culori


1. IMPRIETENESTE-TE CU SAMPOANELE

Exista cateva produse pe care le poti folosi acasa ca sa accelerezi procesul de reparare. Daca ti se pare ca blondul a iesit prea inchis, foloseste un sampon clarifiant ca sa ajuti culoarea sa se estompeze sau sa sa se „indulceasca”. Tine cont ca un astfel de produs ii poate da parului si o tenta metalica, aramie deci ar putea fi nevoie ca apoi sa folosesti un sampon violet ca sa contracarezi acest efect.

Apa fierbinte si orice fel de sampon sau sapun bogat in sulfiti ajuta la spalarea culorii. Acestea iti vor face parul sa para mult mai uscat, asa ca daca iti faci griji legate de hidratare, mergi la stilist inainte de a incerca acasa. Pe de alta parte, daca ai o culoare mult mai deschisa decat ce ti doreai, incearca ca folosesti un balsam. Inainte de a te programa pentru o corectie de culoare, foloseste cateva zile o masca tratament pentru culoare. Acesta te va ajuta sa iti modifici culoarea cu un ton prin extra-hidratare iar apoi se poate folosi un gloss sau toner pentru a fixa nuanta.

2.     ECHILIBRAREA ARAMIULUI

O culoarea prea aramie e poate cel mai usor de corectat si se rezolva prin aplicarea unui toner la salon. Cateodata e nevoie doar sa luminezi putin suvitele, mai ales cand baza e mai inchisa. Daca nu ai timp sa ajungi la salon, incearca un sampon violet sau cu tenta albastra – acesta contine pigmenti corectori si neutralizatori.

3.    SUVITELE STIL DUNGA GROASA

Suvitele grosiere au nevoie cel mai mult de expertiza profesionala. Rareori se pot rezolva prin aplicarea unui toner care sa le inchida putin astfel incat sa se amestece mai bine cu restul parului, insa de cele mai multe ori va fi nevoie sa deschidem restul parului pentru a miscora contrastul. Totul depinde de rezultatul dorit. Uneori e suficient sa se mai realizeze cateva suvite pentru a umple spatiile goale, insa oricare ar fi situatia, nu incerca asta acasa, pentru ca ai cele mai mari sanse sa iasa un dezastru si mai mare.

4.     DESCHIDEREA

Daca ti se pare ca arati cam ca Morticia Addams iar parul tau este negru ca taciunele, stilistul il poate corecta cu un softener sau remover. Partea buna este ca adesea, daca o culoare pare prea inchisa la inceput, ea se va deschide dupa cateva samponari, chiar folosind samponul tau obisnuit. Pentru genul acesa de situatie nu exista vreo reparatie rapida, dar daca vrei sa accelerezi procesul, poti dormi cateva nopti cu balsam in par pentru a incerca sa deschizi parul natural inainte de a veni la corectie.

5.     PARTEA BUNA: ORICE SE POATE REPARA

Vestea buna e ca pana la urma totul va fi bine. Parul creste cam cu un centrimetru pe luna, apar fire noi care il fac sa se „reumple” asa ca nu vei fi niciodata intr-un dezastru total. Frumusetea culorii parului este ca atat timp cat inca e par pe cap – se poate repara. Intrebarea de fapt este cat dureaza. In mod normal, culoarea poate fi ajustata imediat la salon prin folosirea toner-ului, adaugarea de suvite si alte trucuri, dar un rezultat cu adevarat catastrofal va necesita timp mai indelungat de reparare. Dupa prima sedinta parul va arata mult mai bine si starea sa va continua sa se imbunatateasca, dar de obicei va trebui sa treci prin mai multe sedinte.

Desi poti ajuta procesul punand in practica sfaturile noastre, cel mai sigur proces pentru parul tau este fie cel facut de stilist, fie - daca este posibil - facut de tine insa sub indrumarea stilistului. 

Daca vrei sa vezi cum arata rezultatele inainte/dupa corectiile de culoare, poti consulta galeria noastra de transformari. Daca ai nevoie de ajutor profesional.  te poti programa direct pentru un pachet de vopsit care include gratuit o sesiune de consultanta personalizata cu stilistul.